GOUGERE - sýrové kobližky

GOUGERE - sýrové kobližky

12.02.2015 06:45
Gougere - kobližky, které se prodávají v každém pekařství v Burgundsku. Jí se to tam k místním vínům, buď jen tak, nebo se zeleninovým salátem. Gougere je také možné rozříznout a plnit náplněmi nebo třeba jenom sýrem, šunkou - vždycky je to moc dobré a úplně nejlepší jsou teplé (viděla jsem ovšem,...

MÁSLOVÉ SUŠENKY s PARMEZÁNEM

MÁSLOVÉ SUŠENKY s PARMEZÁNEM

08.12.2014 21:21
Budeme potřebovat: - 200g hladké mouky - 1 žloutek - 75 g másla pokojové teploty - 3 polévkové lžíce sezamových semínek (bílých) - 60 g jemně nastrouhaného parmezánu Uvedené suroviny smícháme dohromady, přidáme 4 lžíce vody, aby vzniklo kompaktní těsto, přikryjeme potravinovou folií a uložíme na...

SLANÝ KOLÁČ se sýrem GRUYÉRE

SLANÝ KOLÁČ se sýrem GRUYÉRE

28.11.2014 13:54
Na těsto budeme potřebovat: 250g polohrubé mouky 125g másla 1 vejce 1/4 lžičky soli Náplň: 10ml smetany 10ml mléka 3 vejce 200g strouhaného sýra Gruyére (švýcarského!) 100g strouhaného Ementálu (já s klidem dávám obyčejnou cihlu, neb Gruyere je tak výrazný, že vedle sebe snese nudu české...

TARTE FLAMBÉE

Tarte Flambée

07.11.2013 07:57
Tarte Flambée je specialita alsasko-lotrinské kuchyně. Hotové pláty těsta přenesete na pečicím papírem (doporučujeme Váš vlastní - originální jsou provlhlé a mají tendenci se přilepovat k hotovému pokrmu během pečení) vyložený plech. Poklaďte dle volby (viz tipy níže) a dejte péci na cca 4-5...

Tartiflette

Tartiflette

28.09.2013 17:36
Návod na přípravu: Uvařte 1 kg brambor ve slupce, nakrájejte na kolečka. Poduste společně s nakrájenou cibulí a slaninou 5 minut na pánvi do zhnědnutí. Přendejte do zapékací mísy. Sýrový koláč rozřízněte na plátky, kterými poklaďte brambory a pečte ve vyhřáté troubě při 210 °C půl hodiny. V...

FONDUE

Fondue

28.12.2013 23:11
    Návod na přípravu: Nalijte obsah sáčku do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu (rychle se přichytává). Dle chuti můžete přichutit pepřem, muškátovým oříškem, česnekem atd. Přemístěte do fondue stojánku zahřívaný čajovou svíčkou. Nakrájejte pečivo na malé kostičky,...

Avokádovo-krevetový předkrm

Avokádovo-krevetový předkrm

28.09.2013 17:40
Ingredience: 200 g čerstvého sýru Caprice des Anges, 1 avokádo, 150 g červených krevet, 2 lžíce zakysané smetany, 1/2 limetky, 1/2 lžičky mexického koření, 3 lžíce nasekaného kopru, špetka soli Postup: Oloupejte avokádo a odstraňte slupku a jádro. Dužinu nakrájejte na kousky, smíchejte se solí,...