Tarte Flambée

07.11.2013 07:57

Tarte Flambée je specialita alsasko-lotrinské kuchyně.

Hotové pláty těsta přenesete na pečicím papírem (doporučujeme Váš vlastní - originální jsou provlhlé a mají tendenci se přilepovat k hotovému pokrmu během pečení) vyložený plech. Poklaďte dle volby (viz tipy níže) a dejte péci na cca 4-5 minut do předehřáté trouby na 250-300°C. Finální produkt má hnědé, křupavé okraje a výborně chutná!!! :-)

Variace:

"Alsasko-lotrinský Flamáček": Těsto potřete vydatnou vrstvou tučné smetany Creme Fraiche (přibližně 100-150 g smetany na 1 plát), posypete kolečky cibule a proužky slaniny/šunky/bůčku (také asi tak 100 g slaniny/1 plát). Kdo má rád, může ještě posypat strouhaným sýrem.

"Sárský Flamáček":  Těsto potřete vydatnou vrstvou tučné smetany Creme Fraiche (přibližně 100-150 g smetany na 1 plát), posypete kolečky cibule, proužky slaniny/šunky/bůčku a také měkkého salámu. Kdo má rád, může ještě posypat strouhaným sýrem.

"Řecký Flamáček": olivy, česnek, feferonky, cibule, sýr feta

"Italský Flamáček": rajčata, čerstvá bazalka, mozzarella

"Rybí Flamáček": kousky uzeného lososa, cibule, kopr

"Flamáček na sladko": buď kombinace cukr se skořicí nebo např. broskve, vanilka a mandlové plátky

"Vaše vlastní kombinace": cokoliv máte rádi - experimentům zdar!