TARTE FLAMBÉE - alsaský cibulový koláč - neskutečná dobrota nejen na SILVESTRA :-)

02.11.2013 17:07

Máme-li Vám přinášet jen to nejlepší z francouzské kuchyně - nelze vynechat Tarte Flambée (německy Flammkuchen - po našem "Flambáč"). Jakým hitem byla pro mě coby dítko v porevolučních časech pizza na všechny variace - takové očarování jsem před pár lety zažila s touto alsaskou specialitou. Těsto je naprosto originální, ani pizzové, ani listové - krásně křehoučké, slaboučké, prostě flamáčkové. :-)

Úžasné pro dnešní uspěchanou dobu je i snadnost přípravy tohoto božského pokrmu - stačí pomazat pláty těsta tučnou zakys. smetanou (Creme Fraiche), posypat kolečky cibule a kostičky uzeného či šunky, krátce upéci v troubě při 250-300°C a když jsou okraje křupavé, neodolá opravdu nikdo. Vše potřebné kromě pečicího papíru a cibule najdete v našem sortimentu.

Kdo nemá rád cibuli, může vyzkoušet i jiné variace, které uvádíme jako tip u položky Tarte Flambée - např. na sladko, s rybou nebo na italský způsob. Vše je dovoleno. :-) Pro menší společnost nabízíme balení 4 ks plátů těsta a 0,5 litrové Creme Fraiche, pro více lidí má smysl vzít balení 10 ks plátů a 1 kg Creme Fraiche + nezapomeňte na šunkové nudličky. :-)

A protože se blíží konec tohoto roku a mnozí začnou řešit otázku, čím zaujmout společnost na silvestrovské party - nabízíme Vám tento pokrm jako ideální řešení! Navíc tak budeme i na vstupu do nového roku alespoň symbolicky s Vámi!!!