Tarte Flambée
Tarte Flambée je specialita alsasko-lotrinské kuchyně.
Hotové pláty těsta přenesete na pečicím papírem (doporučujeme Váš vlastní - originální jsou provlhlé a mají tendenci se přilepovat k hotovému pokrmu během pečení) vyložený plech. Poklaďte dle volby (viz tipy níže) a dejte péci na cca 4-5 minut do předehřáté trouby na 250-300°C. Finální produkt má hnědé, křupavé okraje a výborně chutná!!! :-)
Variace:
"Alsasko-lotrinský Flamáček": Těsto potřete vydatnou vrstvou tučné smetany Creme Fraiche (přibližně 100-150 g smetany na 1 plát), posypete kolečky cibule a proužky slaniny/šunky/bůčku (také asi tak 100 g slaniny/1 plát). Kdo má rád, může ještě posypat strouhaným sýrem.
"Sárský Flamáček": Těsto potřete vydatnou vrstvou tučné smetany Creme Fraiche (přibližně 100-150 g smetany na 1 plát), posypete kolečky cibule, proužky slaniny/šunky/bůčku a také měkkého salámu. Kdo má rád, může ještě posypat strouhaným sýrem.
"Řecký Flamáček": olivy, česnek, feferonky, cibule, sýr feta
"Italský Flamáček": rajčata, čerstvá bazalka, mozzarella
"Rybí Flamáček": kousky uzeného lososa, cibule, kopr
"Flamáček na sladko": buď kombinace cukr se skořicí nebo např. broskve, vanilka a mandlové plátky
"Vaše vlastní kombinace": cokoliv máte rádi - experimentům zdar!